26 september 2007

Channeling Nigella

Emi hade en massa plommon över

Den där fiskbensrensaren är ett av de mest praktiska kökssredskapen.

Koka, koka i socker och sånt.

Och som vanligt köper man en massa saker man inte använder. Just den här gången använde jag bara Atamon, Natriumbensoat och Parafin.

Skakas en gång i veckan. Nu vet ni.

Precis som på TV - allt är klart i ett nafs! Av ungefär fem kilo plommon blev det en och en halv liter saft, fyra burkar sylt och två mysiga glasburkar med vad som är tänkt att bli jul-plommon-likören.

(Jag tror den plötsliga husmorsrollen blev för mycket. Natten efter drömde jag om Hallmarksex, ni vet sånt där som man ser före och efter men aldrig det syndiga i mitten, med Martin Gore. Sedan övergick det till mardröm med så mycket regn att vigselringen sköljdes av, och jag vaknade upp krampaktigt hållandes om maken...)

Inga kommentarer: