På fredagen bar det av till Sofia, via Frankfurt. Taxi till hotellet kostade ca 40 skr. Vi drack lite vin och jag rökte Victory white (13 skr), Bulgariens svar på Marlboro light.

Eftersom jag verkligen gillar att gå själv i storstäder hade jag lurat iväg mitt sällskap att äta lunch. Först när marknaden var genomsökt efter allehanda ting begav jag mig till restaurangen "Happy". Maten var överraskande god, och synnerligen prisvärd: lunch för 4 personer, 3 öl, 1 cola, 1 vatten, 3 kaffe och ett extra fat med friterade ostbollar kostade ca 80 skr. Då ingick utsikten över servitriserna (*host*) - peroxid-blonderade tonårstjejer i polo, minikjol och Scholl badtofflor.

Därefter drog vårt följe vidare till en av de nybyggda galleriorna i Sofia. 3 våningar krönt av ett bio-palats innehöll bl a en FCUK, Marks & Spencer, Wondershe, Guy Laroche m fl. Ett par lokala billighetskedjor som sålde skor och sportkläder fanns det med. Öht var prisnivån på allt inhemskt mycket bra, och rätt normal för importerade saker. Det blev ett par crazy vinterstövlar till mig, och några öl till det väntande entouraget.
Efter välbehövlig vila på hotellet bar det iväg till en traditionell Bulgarisk restaurang. Inhyst i ett fristående hus var varje rum tapetserat med mormorslika tapeter och en belysning man hade kunnat operera i. Vi drack ett underbart vin, doppade nybakt bröd i örter och åt i flera timmar. Garneringen var inte av den franska typen men smaken var det inget fel på. Jag hade mina ögon på en dessert med körsbär, mandel och yoghurt men platsen i magen var slut sedan länge. Enkelt sammanfattat: det är svårt att undvika kolhydrater, fett och laktos i det Bulgariska köket.
Efter en välbehövlig sovmorgon var det dags för liten stadsvandring innan vi begav oss till flygplatsen. Duckade för Hermès-butikens lockrop och satte fart genom de många, långa gångarna på Frankfurts flygplats.
Bulgarien - mer Versace än Chanel!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar