15 april 2009

Tänk om...

Tänk om alla med en månadsinkomst över 50 000 kunde skänka en halva någon gång till en mer behövande. Du känner säkert redan minst en, även om du inte alltid vet om det. Eller om företagen kunde ge halva sin reklam - och mediabudget, eller om alla de där direktörerna kunde dela med sig av sin lön eller kanske bonus. Ja ja, samhället skulle inte stanna av eller dö för det. Kanske bara bli lite rättvisare en stund.

Tänk om alla kunde få det lite, ja bara lite bättre. Och med alla menar jag ju främst de som känner sig rika med en 100-lapp i plånboken, som kanske aldrig kan ta del av ICAs extrapriser för de inte har råd, utan handlar på Lidl, eller kanske de som får ångest varje gång det närmar sig högtid eller semester eller födelsedag för de inte har pengar köpa presenter för.

Tänk på någon annan än dig själv, vad kan du göra för din nästa?

Det finns så mycket mer att skriva men ni fattar. Det finns de som har det värre. Var tacksam för det du har. Du fattar inte riktigt vad jag menar? Du är högavlönad och bor i storstad? Kanske vit medelklassman med? Läs lite här då.

Inga kommentarer: