
Nåväl, måndagens middag spenderades på restaurang GQ med en jumbo-sej, hummerskum och sparris. Ungefär hur gott som helst. Sparrisen var den mjällaste som någonsin smakats, och då har vi ändå spenderat många middagar på tjusiga ställen runt om i staden på jakt efter den perfekta sparrisen. Jag tror aldrig vi varit närmare än såhär.
På frågan om varifrån dessa bleka fina kom ifrån skrockar Jürgen lite och svarar -Tyskland! Varje morgon skördas sparrisen och direktimporteras sedan till GQ via Arlanda för att sedan med varsamma händer kokas lät och serveras. Klimatsmart? Kanske inte. Bör vi kllimatkompensera? Självklart! Via atmosfairs hemsida får jag reda på att vi bör lägga in 7 euros för att kompensera. Nu kan det ju bli lite tufft om man tänker efter vilka beståndsdelar t ex en sjurätters avsmakningsmeny innehåller. Så istället för att fundera på klimatkompensation, överväg vilka restauranger som finns i ditt område som prioriterar närodlat!
1 kommentar:
Grattis till sju år:)
Jag undrar hur mycket jag måste klimatkompensera bara genom att jobba?
puss Ulledoooo
Ami
Skicka en kommentar